.
gg


Картата ще бъде активна на
1 септември!

Продължи

Екип

 • 2111092292.jpg Мария Лазарова / Мениджър на проекта „Да изчистим България заедно” Мария Лазарова е мениджър на най-мащабната доброволческа акция у нас от старта на инициативата през 2011 г. до днес. Не крие удовлетворението си от постигнатите резултати – повече от 1 200 000 доброволци са участвали в голямото чистене на България през изминалите пет години и са събрали заедно близо 77 000 тона отпадъци. По-ценна за Мария обаче е голямата промяна – децата, които вече забелязват къде и как околните изхвърлят отпадъците си; възрастните, които ги възпитават все по-целенасочено в грижа към природата и местата, в които живеем. За нея „Да изчистим България” е възможност да правим добро заедно и да създадем една различна добра новина - за всички нас, за децата, за българската природа.
 • 2111093555.jpg Антон Хекимян / Посланик на инициативата Водещият на „Тази сутрин” по bTV е сред най-ентусиазираните посланици на каузата „Да изчистим България заедно”. Антон успя да изнесе кампанията и извън телевизионния ефир, и заедно с талисмана Зеленко Зеленков гостува на децата от столичното Шесто училище по покана на една от най-активните участнички в голямото чистене през 2015 г. – 9-годишната Андреа. По време на срещата децата слушаха с интерес разказа на Антон Хекимян за положителните резултати от предходните издания на инициативата и любопитните факти, свързани с грижата за околната среда.
 • 2111092296.jpg Десислава Стоянова / Посланик на инициативата Деси Стоянова е отдадена на журналистическата професия от 1998 г. Зад гърба си има богат опит, като кариерата й започва от в. „Сега” и продължава в bTV Новините, bTV Репортерите и списание AMICA. От 2012 г. е водеща на "Преди обед” по bTV заедно с Александър Кадиев. И през 2016 г. Деси Стоянова е сред верните посланици на „Да изчистим България заедно”. Вярва, че и малките крачки имат значение, че трябва да бъдем по-съзнателни и да не пилеем това, което природата ни е дала.
 • 2111093564.jpg Александър Кадиев / Посланик на инициативата Александър Кадиев е завършил актьорско майсторство в НАТФИЗ, в класа на Стефан Данаилов и играе в различни постановки на най-известните български режисьори. Зад гърба си има редица сериозни участия в киното, които съчетава умело с воденето на „Преди обед”. Казва, че често му се случва да прибира опаковки в джоба си, за да не замърсява природата. Призовава повече доброволци да се включат в голямото чистене на 4 юни и се надява, че скоро ще има повече кошчета по улиците и в парковете.
 • 2111092365.jpg Емил Чолаков / Посланик на инициативата Той е метеоролог по професия и... по душа. Завършил е метеорология и геофизика в Софийския университет, и казва, че тази любов не само, че не угасва с времето, а все повече се разгаря. Емо, както всички го наричат, може да поднася добри новини не само за времето. Споделя, че все по-често вижда деца, които се навеждат, за да изхвърлят паднало до кошчето боклуче и това го радва много. Водещият на прогнозата за времето по bTV за поредна година застава зад инициативата „Да изчистим България заедно” и се гордее, че рециклирането на отпадъците започва още в дома му.
 • 2111093579.jpg Мариана Векилска / Посланик на инициативата Водещата на „Тази събота” и „Тази неделя” е родена в София, но предпочита красотата и спокойствието, които царят извън големия град. Може би защото там е по-чисто. Мариана е сред най-активните доброволци и посланици на кампанията „Да изчистим България заедно”, заедно с Жени Марчева и Диана Любенова. Вярва, че „идеята на тази кампания е да накараме себе си, семействата, близките и приятелите си и цяла България да се замислят над това, че има смисъл да не цапаш. Има смисъл да проявиш отношение към нещата извън теб, към хората извън теб.”
 • 2111093585.jpg Жени Марчева / Посланик на инициативата В „Тази събота” и „Тази неделя” по bTV Жени Марчева подлага на кръстосан разпит всички властимащи и кандидати за власт, провокира политиците и ни показва слабите и силни страни на всеки от тях.  Като истински журналист Жени не ни оставя да забравим, че тази година „Да изчистим България заедно” е с фокус върху защитените територии, които са ценни за всички българи, но акцията по почистването на 4 юни за пореден път ще обхване територията на цялата страна.
 • 2111093592.jpg Диана Любенова / Посланик на инициативата „Няма как децата ни да искат да им е чисто, ако ние не им показваме чрез личния ни пример”, смята Диана Любенова. Красивата водеща на „Тази събота” и „Тази неделя”, която ни среща с лицата от родния и световен шоубизнес, е сред най-активните доброволци и посланици на кампанията „Да изчистим България заедно”, заедно с Жени Марчева и Мариана Векилска.
 • 2111092353.jpg Станислава Цалова / Посланик на инициативата Стаси представя прогнозата за времето по bTV от самото начало на телевизията. „Живяла съм в Япония и там всичко се изхвърля разделно от много години, системата не позволява друг начин, младите японци не знаят друго”, споделя чаровната водеща. Според нея у нас все още сме в началото на този дълъг път, но вярва, че нещата могат да станат и у нас стъпка по стъпка. „Децата ни са тези, които ще живеят с това, което им оставим. Трябва и за тях да има чист въздух и красива природа". Стаси е щастлива, че инициативата „Да изчистим България” е насочена и към децата и призовава заедно да им дадем пример на 4-ти юни.
 • 2111092337.jpg Петя Дикова / Посланик на инициативата Водещата на “COOL…T” по bTV привлече цяла детска градина като приятел и съучастник на инициативата „Да изчистим България заедно”, и заедно със Зеленко помогна на малчуганите да събират и разпределят отпадъци, да засадят дръвче и да превърнат отпадъците в изкуство. „За последните години в кампанията са се включили над 1 200 000 доброволци, и е много важно, че именно талисмана на кампанията Зеленко Зеленков, който децата обожават е до тях, за да им даде добър пример”, казва Петя.
 • 2111093600.jpg Вяра Деянова / Посланик на инициативата Един от топ-репортерите на bTV, Вяра Деянова представя неразказаните истории на интересните герои на нашето време. Като майка на двегодишната Йоана, тя е убедена, че децата отрано трябва да бъдат възпитавани в грижа към природата.„За да бъдат критични към това, което се случва в България, хората трябва да са грамотни, информирани, да знаят какво се случва по света и как резонира у нас”, казва Вяра
 • 2111092276.jpg Светослав Иванов / Посланик на инициативата Водещият на „120 минути” по bTV е автор на десетки документални филми, интервюта и репортажи от най-горещите точки на света, носител е и на множество награди за журналистика. 2-годишната му дъщеря е една от причините Светослав да бъде сред посланиците на  „Да изчистим България заедно”, негово вдъхновение и желание благородните идеи на инициативата да стигнат до най-малките, за да им осигурят по-добро бъдеще.
 • 2111417085.jpg Димана Банкова / Доброволец Димана е на 20 години, студентка Връзки с обществеността в СУ. Учи това, защото обича да е в помощ на хората и да участва в доброволчески акиции, каквато е „Да изчистим България заедно”. Запалена е по спортовете, като най-голямата й любов е тази към волейбола. 2013 бива много успешна за нея, защото с тогавашния училищен отбор, на който е капитан, стават 3-ти в България.