.

Екип

 • 2111092292.jpg Мария Лазарова / Мениджър на проекта „Да изчистим България заедно” Мария Лазарова е мениджър на най-мащабната доброволческа акция у нас от старта на инициативата през 2011 г. до днес. Не крие удовлетворението си от постигнатите резултати – повече от 1 200 000 доброволци са участвали в голямото чистене на България през изминалите пет години и са събрали заедно близо 77 000 тона отпадъци. По-ценна за Мария обаче е голямата промяна – децата, които вече забелязват къде и как околните изхвърлят отпадъците си; възрастните, които ги възпитават все по-целенасочено в грижа към природата и местата, в които живеем. За нея „Да изчистим България” е възможност да правим добро заедно и да създадем една различна добра новина - за всички нас, за децата, за българската природа.
 • 2111093555.jpg Антон Хекимян / Посланик на инициативата Водещият на „Тази сутрин” по bTV е сред най-ентусиазираните посланици на каузата „Да изчистим България заедно”. Антон успя да изнесе кампанията и извън телевизионния ефир, и заедно с талисмана Зеленко Зеленков гостува на децата от столичното Шесто училище по покана на една от най-активните участнички в голямото чистене през 2015 г. – 9-годишната Андреа. По време на срещата децата слушаха с интерес разказа на Антон Хекимян за положителните резултати от предходните издания на инициативата и любопитните факти, свързани с грижата за околната среда.
 • 2111092296.jpg Десислава Стоянова / Посланик на инициативата Деси Стоянова е отдадена на журналистическата професия от 1998 г. Зад гърба си има богат опит, като кариерата й започва от в. „Сега” и продължава в bTV Новините, bTV Репортерите и списание AMICA. От 2012 г. е водеща на "Преди обед” по bTV заедно с Александър Кадиев. И през 2016 г. Деси Стоянова е сред верните посланици на „Да изчистим България заедно”. Вярва, че и малките крачки имат значение, че трябва да бъдем по-съзнателни и да не пилеем това, което природата ни е дала.
 • 2111093564.jpg Александър Кадиев / Посланик на инициативата Александър Кадиев е завършил актьорско майсторство в НАТФИЗ, в класа на Стефан Данаилов и играе в различни постановки на най-известните български режисьори. Зад гърба си има редица сериозни участия в киното, които съчетава умело с воденето на „Преди обед”. Казва, че често му се случва да прибира опаковки в джоба си, за да не замърсява природата. Призовава повече доброволци да се включат в голямото чистене на 4 юни и се надява, че скоро ще има повече кошчета по улиците и в парковете.
 • 2111092365.jpg Емил Чолаков / Посланик на инициативата Той е метеоролог по професия и... по душа. Завършил е метеорология и геофизика в Софийския университет, и казва, че тази любов не само, че не угасва с времето, а все повече се разгаря. Емо, както всички го наричат, може да поднася добри новини не само за времето. Споделя, че все по-често вижда деца, които се навеждат, за да изхвърлят паднало до кошчето боклуче и това го радва много. Водещият на прогнозата за времето по bTV за поредна година застава зад инициативата „Да изчистим България заедно” и се гордее, че рециклирането на отпадъците започва още в дома му.
 • 2111093579.jpg Мариана Векилска / Посланик на инициативата Водещата на „Тази събота” и „Тази неделя” е родена в София, но предпочита красотата и спокойствието, които царят извън големия град. Може би защото там е по-чисто. Мариана е сред най-активните доброволци и посланици на кампанията „Да изчистим България заедно”, заедно с Жени Марчева и Диана Любенова. Вярва, че „идеята на тази кампания е да накараме себе си, семействата, близките и приятелите си и цяла България да се замислят над това, че има смисъл да не цапаш. Има смисъл да проявиш отношение към нещата извън теб, към хората извън теб.”
 • 2111093585.jpg Жени Марчева / Посланик на инициативата В „Тази събота” и „Тази неделя” по bTV Жени Марчева подлага на кръстосан разпит всички властимащи и кандидати за власт, провокира политиците и ни показва слабите и силни страни на всеки от тях.  Като истински журналист Жени не ни оставя да забравим, че тази година „Да изчистим България заедно” е с фокус върху защитените територии, които са ценни за всички българи, но акцията по почистването на 4 юни за пореден път ще обхване територията на цялата страна.
 • 2111093592.jpg Диана Любенова / Посланик на инициативата „Няма как децата ни да искат да им е чисто, ако ние не им показваме чрез личния ни пример”, смята Диана Любенова. Красивата водеща на „Тази събота” и „Тази неделя”, която ни среща с лицата от родния и световен шоубизнес, е сред най-активните доброволци и посланици на кампанията „Да изчистим България заедно”, заедно с Жени Марчева и Мариана Векилска.
 • 2111092353.jpg Станислава Цалова / Посланик на инициативата Стаси представя прогнозата за времето по bTV от самото начало на телевизията. „Живяла съм в Япония и там всичко се изхвърля разделно от много години, системата не позволява друг начин, младите японци не знаят друго”, споделя чаровната водеща. Според нея у нас все още сме в началото на този дълъг път, но вярва, че нещата могат да станат и у нас стъпка по стъпка. „Децата ни са тези, които ще живеят с това, което им оставим. Трябва и за тях да има чист въздух и красива природа". Стаси е щастлива, че инициативата „Да изчистим България” е насочена и към децата и призовава заедно да им дадем пример на 4-ти юни.
 • 2111092337.jpg Петя Дикова / Посланик на инициативата Водещата на “COOL…T” по bTV привлече цяла детска градина като приятел и съучастник на инициативата „Да изчистим България заедно”, и заедно със Зеленко помогна на малчуганите да събират и разпределят отпадъци, да засадят дръвче и да превърнат отпадъците в изкуство. „За последните години в кампанията са се включили над 1 200 000 доброволци, и е много важно, че именно талисмана на кампанията Зеленко Зеленков, който децата обожават е до тях, за да им даде добър пример”, казва Петя.
 • 2111093600.jpg Вяра Деянова / Посланик на инициативата Един от топ-репортерите на bTV, Вяра Деянова представя неразказаните истории на интересните герои на нашето време. Като майка на двегодишната Йоана, тя е убедена, че децата отрано трябва да бъдат възпитавани в грижа към природата.„За да бъдат критични към това, което се случва в България, хората трябва да са грамотни, информирани, да знаят какво се случва по света и как резонира у нас”, казва Вяра
 • 2111092276.jpg Светослав Иванов / Посланик на инициативата Водещият на „120 минути” по bTV е автор на десетки документални филми, интервюта и репортажи от най-горещите точки на света, носител е и на множество награди за журналистика. 2-годишната му дъщеря е една от причините Светослав да бъде сред посланиците на  „Да изчистим България заедно”, негово вдъхновение и желание благородните идеи на инициативата да стигнат до най-малките, за да им осигурят по-добро бъдеще.
 • 2111088997.jpg Мария Микова / ПР експерт Мария е посветена на връзките с обществеността на инициативата. Вдъхновяват я красотата и богатството на българската природа и вярва, че "зелените" комуникации имат все по-голямо значение за обществото и могат да допринесат както да изчистим България заедно, така и за трайна промяна в отношението към каузата за чиста околна среда. На 4 юни ще участва в голямото чистене с екипа на bTV и 4-годишната си дъщеря.
 • 2111082658.jpg Деница Делчева / Дигитален бранд мениджър Деница е дигитален бранд мениджър на проекта. Нейните две най-големи страсти са дигиталните технологии и природата, особено плажовете на България, защото е израснала във Варна. На снимката е с талисмана на кампанията - Зеленко.
 • 2111062558.jpg Гергана Анчева / Доброволец Гери е на 23 години и наскоро завършва международен маркетинг в Лондон. Обича да допринася, за това да живеем в един по-красив и по-добър свят, поради тази причина стана част от екипа на кампанията „Да изчистим България заедно”. Гери е огромен почитател на испанската култура, обича да танцува латино танци и да говори испански.
 • 2111062842.jpg Евелина Стоянова / Доброволец Евелина е на 21 години учи реклама в НБУ. Желае да се занимава с разработката на дигитални проекти и реклами. Поради тази причина стана част от екипа на „Да изчистим България заедно”. Има огромен интерес към татуировките като изкуство, затова обича да прекарва времето си по студиата. Увлича се по екстремни изживявания, като любимото и е скачането с бънджи.
 • 2111062564.jpg Димана Банкова / Доброволец Димана е на 19 години, студентка Връзки с обществеността в СУ. Учи това защото обича да е в помощ на хората и да участва в доброволчески акиции, каквато е „Да изчистим България заедно”. Запалена е по спортовете, но най-голямата и любов е тази към волейбола. 2013 бива много успешна за нея, защото с тогавашния училищен отбор, на който е капитан, стават 3-ти в България.
 • 2111084573.jpg Ивета Илиева / Доброволец Ивета е на 21 години, зодия Овен, от София. Обича кучета, хубава музика и кино. Пътува много – на близо и далеч. Част е от инициативата, защото вярва, че България е прекалено красива, за да тъне в мръсотия.
 • 2111088033.jpg Ивайло Йорданов / Доброволец Ивайло е на 23 години и е студент в НБУ, специалност Връзки с обществеността. Развива успешно уменията си в онлайн комуникацията и социалните мрежи. Харесва чистата природа и търси  непознати пейзажи в България. Чувства се добре, когато помага на хората, а фотографията е неговото хоби.