.
gg


Картата ще бъде активна на
1 септември!
 

Продължи

Екип

 • 2111092292.jpg Мария Лазарова / Мениджър на проекта „Да изчистим България заедно” Мария Лазарова е мениджър на най-мащабната доброволческа акция у нас от старта на инициативата през 2011 г. до днес. Не крие удовлетворението си от постигнатите резултати – почти 1 400 000 доброволци са участвали в голямото чистене на България през изминалите шест години и са събрали заедно близо 82 000 тона отпадъци. По-ценна за Мария обаче е голямата промяна – децата, които вече забелязват къде и как околните изхвърлят отпадъците си; възрастните, които ги възпитават все по-целенасочено в грижа към природата и местата, в които живеем. За нея „Да изчистим България” е възможност да правим добро заедно и да създадем една различна добра новина - за всички нас, за децата, за българската природа.
 • 2111093555.jpg Антон Хекимян / Посланик на инициативата Водещият на „Тази сутрин” по bTV е сред най-ентусиазираните посланици на каузата „Да изчистим България заедно”. Антон успя да изнесе кампанията и извън телевизионния ефир, и заедно с талисмана Зеленко Зеленков гостува на децата от столичното Шесто училище по покана на една от най-активните участнички в голямото чистене през 2015 г. – 9-годишната Андреа. По време на срещата децата слушаха с интерес разказа на Антон Хекимян за положителните резултати от предходните издания на инициативата и любопитните факти, свързани с грижата за околната среда.
 • 2111092296.jpg Десислава Стоянова / Посланик на инициативата Деси Стоянова е отдадена на журналистическата професия от 1998 г. Зад гърба си има богат опит, като кариерата й започва от в. „Сега” и продължава в bTV Новините, bTV Репортерите и списание AMICA. От 2012 г. е водеща на "Преди обед” по bTV заедно с Александър Кадиев. И през 2017 г. Деси Стоянова е сред верните посланици на „Да изчистим България заедно”. Вярва, че и малките крачки имат значение, че трябва да бъдем по-съзнателни и да не пилеем това, което природата ни е дала.
 • 2111093564.jpg Александър Кадиев / Посланик на инициативата Александър Кадиев е завършил актьорско майсторство в НАТФИЗ, в класа на Стефан Данаилов и играе в различни постановки на най-известните български режисьори. Зад гърба си има редица сериозни участия в киното, които съчетава умело с воденето на „Преди обед”. Казва, че често му се случва да прибира опаковки в джоба си, за да не замърсява природата. Призовава повече доброволци да се включат в голямото чистене на 16 септември и се надява, че скоро ще има повече кошчета по улиците и в парковете.
 • 2111092365.jpg Емил Чолаков / Посланик на инициативата Той е метеоролог по професия и... по душа. Завършил е метеорология и геофизика в Софийския университет, и казва, че тази любов не само, че не угасва с времето, а все повече се разгаря. Емо, както всички го наричат, може да поднася добри новини не само за времето. Споделя, че все по-често вижда деца, които се навеждат, за да изхвърлят паднало до кошчето боклуче и това го радва много. Водещият на прогнозата за времето по bTV за поредна година застава зад инициативата „Да изчистим България заедно” и се гордее, че рециклирането на отпадъците започва още в дома му.
 • 2111425909.jpg Мариана Векилска / Посланик на инициативата Водещата на „Тази събота” и „Тази неделя” е родена в София, но предпочита красотата и спокойствието, които царят извън големия град. Може би защото там е по-чисто. Мариана е сред най-активните доброволци и посланици на кампанията „Да изчистим България заедно”, заедно с Жени Марчева и Диана Любенова. Вярва, че „идеята на тази кампания е да накараме себе си, семействата, близките и приятелите си и цяла България да се замислят над това, че има смисъл да не цапаш. Има смисъл да проявиш отношение към нещата извън теб, към хората извън теб.”
 • 2111093585.jpg Жени Марчева / Посланик на инициативата В „Тази събота” и „Тази неделя” по bTV Жени Марчева подлага на кръстосан разпит всички властимащи и кандидати за власт, провокира политиците и ни показва слабите и силни страни на всеки от тях.  Като истински журналист Жени не ни оставя да забравим, че тази година акцията по почистването на кампанията  „Да изчистим България заедно” е на 16 септември и  за пореден път ще обхване територията на цялата страна.
 • 2111093592.jpg Диана Любенова / Посланик на инициативата „Няма как децата ни да искат да им е чисто, ако ние не им показваме чрез личния ни пример”, смята Диана Любенова. Красивата водеща на „Тази събота” и „Тази неделя”, която ни среща с лицата от родния и световен шоубизнес, е сред най-активните доброволци и посланици на кампанията „Да изчистим България заедно”, заедно с Жени Марчева и Мариана Векилска.
 • 2111092337.jpg Петя Дикова / Посланик на инициативата Водещата на “COOL…T” по bTV привлече цяла детска градина като приятел и съучастник на инициативата „Да изчистим България заедно”, и заедно със Зеленко помогна на малчуганите да събират и разпределят отпадъци, да засадят дръвче и да превърнат отпадъците в изкуство. „За последните години в кампанията са се включили над 1 300 000 доброволци, и е много важно, че именно талисманът на кампанията Зеленко Зеленков, който децата обожават, е до тях, за да им даде добър пример”, казва Петя.
 • 2111434022.jpg Мария Савкова Мария Савкова е репортер на bTV и хуманист, винаги готова да търси и предизвиква доброто у хората. Носителката на наградите „Скритото добро” и „Заедно” се включва в инициативата „Да изчистим България заедно” с ентусиазъм и мотивация. Тя вижда смисъл в дългосрочните цели, като оценява постиженията на кампанията по следния начин: „Мисля, че основната ни победа е, че всички ние започнахме да мислим повече за опазване на чистотата.”
 • 2111092353.jpg Станислава Цалова / Посланик на инициативата Стаси представя прогнозата за времето по bTV от самото начало на телевизията. „Живяла съм в Япония и там всичко се изхвърля разделно от много години, системата не позволява друг начин, младите японци не знаят друго”, споделя чаровната водеща. Според нея у нас все още сме в началото на този дълъг път, но вярва, че нещата могат да станат и у нас стъпка по стъпка. „Децата ни са тези, които ще живеят с това, което им оставим. Трябва и за тях да има чист въздух и красива природа". Стаси е щастлива, че инициативата „Да изчистим България” е насочена и към децата и призовава заедно да им дадем пример на 16 септември.
 • 2111093600.jpg Вяра Деянова / Посланик на инициативата Един от топ-репортерите на bTV, Вяра Деянова представя неразказаните истории на интересните герои на нашето време. Като майка на двегодишната Йоана, тя е убедена, че децата отрано трябва да бъдат възпитавани в грижа към природата.„За да бъдат критични към това, което се случва в България, хората трябва да са грамотни, информирани, да знаят какво се случва по света и как резонира у нас”, казва Вяра
 • 2111092276.jpg Светослав Иванов / Посланик на инициативата Водещият на „120 минути” по bTV е автор на десетки документални филми, интервюта и репортажи от най-горещите точки на света, носител е и на множество награди за журналистика. 2-годишната му дъщеря е една от причините Светослав да бъде сред посланиците на  „Да изчистим България заедно”, негово вдъхновение и желание благородните идеи на инициативата да стигнат до най-малките, за да им осигурят по-добро бъдеще.
 • 2111425912.jpg Кирил Гурбетов / Дигитален бранд мениджър Кирил Гурбетов е сред новите попълнения в екипа на „Да изчистим България заедно”. През последните няколко години, той се занимава с дигитален маркетинг и комуникации в различни индустрии. Темата за опазването на околната среда е за него лична кауза, която намира отзвук в собствения му блог, посветен на позитивните неща от живота. Тази година на 16 септември, Кирил ще чисти и „отбелязва точки” на картата на daizchistim.bg, защото вярва истински, че промяната започва от нас самите.
 • 2111426244.jpg Миряна Захариева / ПР експерт Мисията на Миряна е посланието на кампанията „Да изчистим България заедно” да достигне до възможно най-много хора през 2017. Tя има дългогодишен опит в работата с благотворителни каузи и управлението на онлайн репутацията на бизнеси, публични личности и неправителствени организации с основен фокус върху социалните мрежи. Миряна вярва, че грижата, както за природата, така и за уязвимите хора, е дело на обществото, а не на държавата, както и че здравото семейство е в основата на здраво общество. Тя е съпруга и майка на две момчета и припознава в каузата на „Да изчистим България заедно” възможност да завещаем на нашите деца една по-чиста и красива околна среда и същевременно по-добро бъдеще за всички.
 • 2111425911.jpg Димана Банкова / Доброволец Димана е на 21 години, студентка по Връзки с обществеността в Софийския университет. Учи това, защото обича да участва в доброволчески акции, каквато е „Да изчистим България заедно”, и да помага те да достигат до повече хора. Запалена е по спортовете, като най-голямата ѝ любов е тази към волейбола. Спортният ѝ хъс и спортменството, което показва във всяка екипна задача, са сред ключовите ѝ лични предимства за каузата на „Да изчистим България заедно".
 • 2111425928.jpg Илияна Симеонова / Доброволец Илияна следва „Връзки с обществеността” в Софийски университет „Св. Климент Охридски”. 13 от крехките си 20 години тя посвещава на народните танци, които с времето се превръщат в нейна голяма страст и възпитават у нея чувство за привързаност към всичко наше. Любовта си към България Илияна преплита с професионалните си задължения в работата по реализацията на най-голямата доброволческа инициатива у нас. За нея каузата на „Да изчистим България заедно” и нейното послание са лични. Тя е и част от екипа на bTV Media Group, който представлява кампанията на световната академия за лидери на отделните държави, организирана от Let’s Do It World! в края на юни 2017.
 • 2111425913.jpg Йоана Стефанова / Доброволец Йоана е студентка по Публицистика и комуникации във Виенския университет. Тя се занимава с доброволчески дейности още от тинейджърските си години. Личните й интереси са тясно свързани със спорт, здравословно хранене и екология, което е и причината да се включи в екипа на „Да изчистим България” тази година.