.
gg


Картата ще бъде активна скоро  

Продължи

Посланици

 • 2111706996.jpg Хилда Казасян - посланик на кампанията Хилда Казасян също стана част от кампанията „Да изчистим България заедно“ за поредна година, защото вярва, че инициативата е полезна и действа възпитателно. Певицата вярва, че да почистваме след себе си е важно не само за природата, а и за духовното пречистване на всеки един от нас.
 • 2111706995.jpg Иван Лечев - посланик на капманията Иван Лечев също прегръща каузата на „Да изчистим България заедно“ за поредна година. Музикантът е познат като ментор в музикалния формат „Гласът на България“, а на 15 септември ще бъде част от отбора на знаковата кампания на bTV. Мотивацията му е да помогне България да стане едно по-чисто и по-приятно място за живеене.
 • 2111706994.jpg Михаела Филева - посланик на кампанията Младата и талантлива певица Михаела Филева е тук, за да покаже, че заедно можем да постигнем всичко! Амбициозната изпълнителка избира музиката още в училище и от тогава не спира да следва мечтата си. През 2012 тя издава първия си сингъл "Когато ти трябвам" и това дава летящ старт на нейната кариера. От тогава тя записва множество песни със звезди като Графа, Били Хлапето и др. и тази година излезе вторият и студиен албум "Нова страница".
 • 2111706993.jpg Рафаел Пашамов и Деница Караславова - посланици на кампанията Емоционалност и чуствителност са само част от качествата, които певецът Рафаел Пашамов представя пред журито на "Гласът на България". Музиката е неговото призвание и чрез нея той издава на показ дълбоката си чувственост и пълната палитра от емоции, изразявайки себе си в най-сурова и чиста форма. Освен музиката, Рафаел се вълнува и от екология и затова смята, че чистотата е едно от най-важните неща, които трябва да поддържаме, за да направим България едно по-приятно и по-красиво място за живеене. Деница Караславова е едно от най-свежите попълнения в редиците на "Да изчистим България заедно". 15-годишната певица омая журито в последния сезон на "Гласът на България" и дивият и темперамент и естествена красота бързо спечелиха сърцата на публиката. Музиката е първостепенна в интересите на младата изпълнителка, но екологията не остава на задна страна - именно затова Деница ще помогне да съберем отбора на 15 и ще покаже, че чистотата може да бъде постигната с общи усилия и отборен дух!
 • 2111706990.jpg Захари Карабашлиев - посланик на кампанията Драматург и белетрист, Захари Карабашлиев е един от най-известните ни творци в днешно време. С дебютният си роман "18% сиво" той пожънва огромен успех и бързо след това наградите започват да валят, като една от най-престижните е именно "Аскеер", а по-късно става и роман на годината за 2009. Писателят освен изключителен творец, е и върл природозащитник, като дълбоко вярва, че поддържането на чистотата на природата е от изключителна важност.
 • 2111706987.jpg Саня Жекова - посланик на кампанията Най-добрата българска състезателка по сноуборд стана част от отбора на „Да изчистим България заедно“. Шампионката дълбоко вярва, че за да имаме чисти мисли, трябва да започнем с почистване на пространствата, в които живеем. За нея е важно да се почистват и труднодостъпните места като по-високите части на планините, реките, водопадите. 
 • 2111706986.jpg Венета Райкова - посланик на кампанията Венета Райкова е добре позната на зрителите като водеща на „Папараци“ по bTV. Венета за първа година е и сред посланиците на кампанията „Да изчистим България заедно“. Знаковата инициатива на bTV е първата кауза, която водещата подкрепя, защото вярва, че заедно можем да постигнем много.
 • 2111706971.jpg Николета Маданска и Валери Генов - посланици на капманията Водещата на спортните емисии по bTV също става част от отбора на кампанията „Да изчистим България заедно“. Николета е убедена, че спортният хъс и екипната работа са това, което може да доведе до промяната, от която природата ни се нуждае. Валери Генов е водещ на спортните емисии по bTV и редовен коментатор и водещ на едни от най-знаковите футболни турнири като Шампионска лига и други. За втора поредна година той е сред посланиците в кампанията „Да изчистим България заедно“ и е мотивиран да даде добър пример за това как трябва да се грижим за природата и околната среда. Според него чистотата трябва да е приоритет на всеки един човек.
 • 2111706967.jpg Любо Нейков - посланик на кампанията Любо Нейков е сред най-любимите лица не само от екрана на bTV, но и от сцената на театъра и киното. Актьорът от „Комиците“ е сред посланиците на кампанията „Да изчистим България заедно“ и на 15 септември ще се включи в най-мащабната доброволческа инициатива у нас, защото вярва, че ценностите и опазването на околната среда трябва да се възпитават от най-ранна детска възраст – и е готов да даде правилният пример!
 • 2111706966.jpg Генчо Генчев (Инспектор N-Joy) - посланик на кампанията Генчо Генчев е добре познат като Инспектор N-Joy. Радио водещият тази година е част от отбора на „Да изчистим България заедно“, като мотивацията му е да направи България едно по-чисто и приятно място за живеене.
 • 2111706964.jpg Иво Аръков - посланик на кампанията Иво Аръков е познат на зрителите като Калин от „Скъпи наследници“, както и като един от главните актьори в сериала „Фамилията“. Интересът му към киното и театъра е непоклатим, а поетичната си натура той показва чрез създаване на собствени песни. Актьорът е сред посланиците на „Да изчистим България заедно“, а желанието си да опази красивите кътчета на България чисти, той ще предаде и на отбора ни.
 • 2111706323.jpg Иван и Андрей - посланици на кампанията Едни от най-известните телевизионни водещи у нас Иван и Андрей също стават част от кампанията „Да изчистим България заедно“. ТВ тандемът стои зад едни от най-известните формати като “Фермата“ - най-позитивното предаване в българския ефир, и „Смени жената“. Иван и Андрей са категорични, че България трябва да се поддържа чиста и красива, а тези вярвания трябва да станат част от ежедневието на всеки един от нас.
 • 2111706320.jpg Петър Михалчев - посланик на кампанията Петър Михалчев - майсторът на японската кухня у нас, влиза в отбора на „Да изчистим България заедно“. Chef Михалчев е добре познат на зрителите като жури на кулинарното шоу MasterChef, а тази година ще чисти на 15 септември, защото е мотивиран да покаже, че именно малките стъпки са това, което ще направи промяната реална.
 • 2111706319.jpg Мария Силвестър и Владимир Караджов - посланици на кампанията Мария Силвестър е добре позната от редица телевизионни формати като „България търси талант“, „Бригада нов дом“. Сред най-новите й предизвикателства е да бъде част от отбора на  кампанията „Да изчистим България заедно“. Като посланик на инициативата, Мария ще се включи в Световния ден на почистването на 15 септември. Един от най-любимите майстори на родния ефир Владимир Караджов, познат от култовия тандем с Мария Силвестър в „Бригада нов дом“, също става част от редиците на кампанията „Да изчистим България заедно“. Мотивацията си да променя животите на хората и да ги прави щастливи, той ще пренесе и в нашия отбор.  
 • 2111706316.jpg Денислав Борисов Денислав Борисов е запален природолюбител, съвестен турист и човек с отношение към природата. Водещият на bTV Новините е сред посланиците на кампанията „Да изчистим България заедно“ и е убеден, че правилният начин е промяна на мисленето и възпитаване на по-младите поколения за това колко важно е да опазваме околната среда.
 • 2111706393.jpg Биляна Гавазова - посланик на кампанията Биляна Гавазова е добре позната на зрителите с рубриката си в сутрешния блок на bTV - „Чети етикета“, а със своята социална ангажираност за поредна година става част кампанията „Да изчистим България заедно“. Тя е мотивирана да даде пример на обществото, че опазването на околната среда е не само от изключителна важност, а е и приятно и полезно занимание.
 • 2111706314.jpg Мира Кацарова - посланик на кампанията Мира Кацарова е джаз певица и водеща на собствени рубрики по радио Jazz FM. Тази година тя става част от кампанията „Да изчистим България заедно“, защото вярва, че каузата е смислена и всички ние заедно можем да променим света. 
 • 2111706313.jpg Меги и Нели - посланици на кампанията ТВ тандемът Маги и Нели, познати на зрителите като водещи на „Търси се“ също се включват в Световния ден на почистването като посланици на кампанията „Да изчистим България заедно“. Те са на мнението, че чистотата е от изключителна важност, особено когато става дума за родината ни.
 • 2111706388.jpg Антон Хекимян и Светослав Иванов - посланици на кампанията Светослав Иванов е водещият на „120 минути“, който наред със сериозните теми, които повдига в ефир, подкрепя и социално-отговорни каузи. За поредна година той е част от кампанията „Да изчистим България заедно“, като стимулът му за включване е именно малката му дъщеря, защото е важно да се даде добър пример на следващите поколения. Антон Хекимян за поредна година е част от отбора на „Да изчистим България заедно“. Водещият на „Тази сутрин“ показва социалната си ангажираност чрез мотивацията си да направи България едно по-красиво и по-чисто място. За Антон фактът, че инициативата тази година се провежда в 150 държави показва, че много размишляват по проблема със замърсяването и искат светът да бъде по-чист.
 • 2111706396.jpg Флорина Иванова - посаник на кампанията Флорина Иванова е водещ на спортните новини по bTV. Освен към спорта, Флорина има отношение и към екологичните теми, затова тази година е и посланик на кампанията „Да изчистим България заедно. За нея е важно да предаде мотивацията и идеите си на другите, за да можем заедно да градим едно по-добро бъдеще.
 • 2111706280.jpg Андре Токев - посланик на кампанията Chef Андре Токев е приготвял ястия за множество известни личности и политически фигури, познат е на зрителите и като част от журито на кулинарното шоу MasterChef. Създател е и на кулинарното шоу „Ловци на храна“. Тази година е посланик на „Да изчистим България заедно“, защото вярва, че е важно България да бъде запазена чиста и красива, а промяната зависи от нас.
 • 2111706392.jpg Натали Трифонова - посланик на кампанията Натали Трифонова е сред лицата на bTV, които всеки ден съобщават на зрителите прогнозата за времето. За първа година синоптичката е и посланик на кампанията „Да изчистим България заедно“ и ще даде своя добър пример на 15 септември.
 • 2111706299.jpg Владимир Николов - посланик на кампанията Владимир Николов става част от кампанията „Да изчистим България заедно“. Бившият капитан на националния отбор по волейбол е убеден, че трябва да се грижим за държавата си, както се грижим за дома си, затова е готов да даде един добър пример на обществото и на семейството си.
 • 2111706293.jpg Георги Иванов - Гонзо - посланик на кампанията Георги Иванов - Гонзо е един от най-известните футболисти и треньори в България, а тази година Гонзо влиза в отбора на „Да изчистим България заедно“. Той е убеден, че инициативата ще „запали“ искрата в хората, за да започнат да се грижат повече за природата около себе си.
 • 2111706261.jpg Кубрат и Тервел Пулеви - посланици на капманията Братя Пулеви са едни от най-известните имена на родния спортен терен. Най-добрите ни боксьори са сред посланиците на най-голямата доброволческа инициатива у нас „Да изчистим България заедно“ и ще играят за победа! Те вярват, че за да бъде постигната промяна, трябва да се действа – и са тук, за да го направят!
 • 2111706260.jpg Дарин Ангелов - посланик на кампанията Той е веселият добряк и сърцето на компанията и спортния клуб в сериала „Скъпи наследници“. Звездата на най-мащабната българска продукция в областта на телевизионното кино стана лице на кампанията „Да изчистим България заедно“. Извън работата, актьорът е с позиция и принципно отношение към редица въпроси, включително и по еко темите – в полза на околната среда, Дарин спира да ползва автомобила си в градска среда.  
 • 2111706253.jpg Даяна Ханджиева - посланик на кампанията Даяна Ханджиева е актриса по професия и по призвание, като можем да я познаем от сериала „Скъпи наследници“. Участвала е в продукции като „Революция Z” и „Фамилията“, а за първа година е и посланик на най-голямата гражданска инициатива у нас „Да изчистим България заедно“. Даяна е мотивирана да подпомогне за това България да стане едно по-приятно за българи и чужденци място.
 • Васко Василев Васко Василев - посланик на кампанията Още от 5-годишен има изпълнения пред публика, на 7 вече свири като солист на Българския камерен оркестър в зала "България" под диригентството на Дина Шнайдерман, а две години по-късно записва първата си дългосвиреща плоча със Софийската филхармония и главния ѝ диригент Константин Илиев. На десет 10 получава правителствена стипендия и заминава за Москва, където е приет в Централното музикално училище към Московската консерватория (за даровити деца). По това време, в период от седем години, печели международните конкурси „Жак Тибо“ в Париж, „Карл Флеш“ в Лондон и „Паганини“ в Италия. През 1994 г. става най-младият концертмайстор на оркестъра към Кралската опера в Лондон, с който редовно свири и като солист. Свирил е в 40 страни, със световно известни изпълнители като Лили Иванова, Майкъл Джексън, Мадона, Стинг, Пласидо Доминго и др. През 2016 г. е удостоен с орден „Св. св. Кирил и Методий“ - първа степен.
 • 2111451512.jpg Влади Ампов Графа - посланик на кампанията Българският поп певец, по-известен като Графа, пробива с  албума „Ако има рай“  през 2004 г. Албумът му донася много престижни награди от българската поп музика. През октомври 2010 г. излиза сингълът „Невидим", който се превръща в тотален хит и се задържа няколко седмици на първо място в националния чарт. През 2008 г. Граф създава собствена продуцентска компания „Монте Мюзик". Той пише сингъли за някои от най–харесваните български изпълнители.  
 • Евгени Иванов Евгени Иванов - посланик на кампанията Евгени Иванов е национален състезател по волейбол. Наричан е и Пушката заради силния си сервис. Двукратен шампион е на страната с ЦСКА. Световен шампион за младежи през първенството през 1991 г. в Кайро. Женен е, има 2 деца - Сара и Симона.
 • 2111706327.jpg Йордан Йовчев - посланик на кампанията Един от най-обичаните български спортисти има в кариерата си четири олимпийски медала – един сребърен и три бронзови. Два пъти е двоен световен шампион на земя и халки на първенствата в Гент и Анахаймпрез  2001 и 2003, и двоен световен вицешампион в Дебрецен през 2002 г.
 • Йордан Марков Йордан Марков - посланик на кампанията Йордан Марков е едно от младите лица на българската музика. Изучава поп и джаз пеене в НМА "Панчо Владигеров", вече има и свой албум - "Живот на кръстопът". През 2013 г.  спечели няколко награди на конкурса „Шанс” в Русия, което му осигури предложение да следва в Московската консерватория, Наричат го „новият Веселин Маринов”, което той приема за комплимент.
 • Лорина Камбурова Лорина Камбурова - посланик на кампанията Актрисата е известна с ролята на Леа в сериала „Връзки”. Участвала е в постановките „Неестествен подбор” и „Повелителят на мухите”. Има роли в чуждестранни пълнометражни продукции, работи като модел и участва в множество реклами. Лорина дублира в „Гъмбол”, „ Тотална драма”, „Пингвините на Мадагаскар”, “Барби и тайното кралство” и др. Тя е вокал на акустичната банда „Росен и Лорина”, където си партнира заедно с артиста Росен Пенчев.
 • 2111706328.jpg Люси Дяковска - посланик на кампанията Своята звездна кариера Люси започва чрез кастинга за Popstars в Хамбург, през август 2000 г. Сформира се групата „Ноу Ейнджълс", заедно с още 4 певици, която се превръща в най-известната поп-група в Германия. Групата издава 5 албума, от които са продадени над 5 милиона копия.
 • орлин павлов - 1 Орлин Павлов - посланик на кампанията Един от най-чаровните български артисти е роден в семейство на оперни солисти на Пловдивската опера от 30 години. Орлин Павлов-старши е бас, а майка му Тиха Генова е сопран. На 14-годишна възраст Орлин е приет в театрално-експерименталната паралелка на Николай Георгиев и в трупата „4хС“, която гастролира на много български и международни сцени, и печели много награди. По-късно е приет Сценични синтетични изкуства в Пловдивския университет, но паралелно с това работи в Държавния сатирично-вариететен театър в Габрово като актьор. През 1998 г. се явява на кастинг за шоу програма в клуб „Опера“ в София, където работи заедно с Галя и Миро, пианиста Живко Петров и с други популярни имена в музиката. Освен като музикант, се изявява и като актьор в киното и телевизията.
 • 2111451485.jpg Поли Генова - посланик на кампанията Усмихнатата Поли Генова е сред новите посланици на кампанията. Певицата представя България на два конкурса Евровизия. През 2015 тя е водеща и на Детска Евровизия, която се провежда в София. Тази година талантливата певица е в журито на „Гласът на България".
 • Стефан Вълдобрев Стефан Вълдобрев - посланик на кампанията Актьор, композитор, музикант, режисьор – това е Стефан Вълдобрев, който за поредна година подкрепя кампанията „Да изчистим България заедно“. Стефан е сред посланиците на кампанията „Да изчистим България заедно“, защото вярва, че промяната е постижима и реална, и на 15 септември ще даде своя пример.
 • 2111451400.jpg Тити Папазов - посланик на кампанията Треньорът на басктболния отбор „Левски” подкрепя кампанията на любимия си талисман Зеленко. Тити Папазов се занимава с баскетбол още от дете, като най-големите си постижения в сферата постига именно като треньор на „Левски” - 2 пъти Купата на бълагрия и титлата „Треньор на България" за 2009 година.
 • 2111093555.jpg Антон Хекимян - посланик на кампанията Водещият на „Тази сутрин” по bTV е сред най-ентусиазираните посланици на каузата „Да изчистим България заедно”. Антон успя да изнесе кампанията и извън телевизионния ефир, и заедно с талисмана Зеленко Зеленков гостува на децата от столичното Шесто училище по покана на една от най-активните участнички в голямото чистене през 2015 г. – 9-годишната Андреа. По време на срещата децата слушаха с интерес разказа на Антон Хекимян за положителните резултати от предходните издания на инициативата и любопитните факти, свързани с грижата за околната среда.
 • 2111092296.jpg Десислава Стоянова - посланик на кампанията Деси Стоянова е отдадена на журналистическата професия от 1998 г. Зад гърба си има богат опит, като кариерата й започва от в. „Сега” и продължава в bTV Новините, bTV Репортерите и списание AMICA. От 2012 г. е водеща на "Преди обед” по bTV заедно с Александър Кадиев. И през 2017 г. Деси Стоянова е сред верните посланици на „Да изчистим България заедно”. Вярва, че и малките крачки имат значение, че трябва да бъдем по-съзнателни и да не пилеем това, което природата ни е дала.
 • 2111093564.jpg Александър Кадиев - посланик на кампанията Александър Кадиев е завършил актьорско майсторство в НАТФИЗ, в класа на Стефан Данаилов и играе в различни постановки на най-известните български режисьори. Зад гърба си има редица сериозни участия в киното, които съчетава умело с воденето на „Преди обед”. Казва, че често му се случва да прибира опаковки в джоба си, за да не замърсява природата. Призовава повече доброволци да се включат в голямото чистене на 16 септември и се надява, че скоро ще има повече кошчета по улиците и в парковете.
 • 2111092365.jpg Емил Чолаков - посланик на кампанията Той е метеоролог по професия и... по душа. Завършил е метеорология и геофизика в Софийския университет, и казва, че тази любов не само, че не угасва с времето, а все повече се разгаря. Емо, както всички го наричат, може да поднася добри новини не само за времето. Споделя, че все по-често вижда деца, които се навеждат, за да изхвърлят паднало до кошчето боклуче и това го радва много. Водещият на прогнозата за времето по bTV за поредна година застава зад инициативата „Да изчистим България заедно” и се гордее, че рециклирането на отпадъците започва още в дома му.
 • 2111425909.jpg Мариана Векилска - посланик на кампанията Водещата на „Тази събота” и „Тази неделя” е родена в София, но предпочита красотата и спокойствието, които царят извън големия град. Може би защото там е по-чисто. Мариана е сред най-активните доброволци и посланици на кампанията „Да изчистим България заедно”, заедно с Жени Марчева и Диана Любенова. Вярва, че „идеята на тази кампания е да накараме себе си, семействата, близките и приятелите си и цяла България да се замислят над това, че има смисъл да не цапаш. Има смисъл да проявиш отношение към нещата извън теб, към хората извън теб.”
 • 2111093585.jpg Жени Марчева - посланик на кампанията В „Тази събота” и „Тази неделя” по bTV Жени Марчева подлага на кръстосан разпит всички властимащи и кандидати за власт, провокира политиците и ни показва слабите и силни страни на всеки от тях.  Като истински журналист Жени не ни оставя да забравим, че тази година акцията по почистването на кампанията  „Да изчистим България заедно” е на 16 септември и  за пореден път ще обхване територията на цялата страна.
 • 2111093592.jpg Диана Любенова / Посланик на кампанията „Няма как децата ни да искат да им е чисто, ако ние не им показваме чрез личния ни пример”, смята Диана Любенова. Красивата водеща на „Тази събота” и „Тази неделя”, която ни среща с лицата от родния и световен шоубизнес, е сред най-активните доброволци и посланици на кампанията „Да изчистим България заедно”, заедно с Жени Марчева и Мариана Векилска.
 • 2111092337.jpg Петя Дикова / Посланик на кампанията Водещата на “COOL…T” по bTV привлече цяла детска градина като приятел и съучастник на инициативата „Да изчистим България заедно”, и заедно със Зеленко помогна на малчуганите да събират и разпределят отпадъци, да засадят дръвче и да превърнат отпадъците в изкуство. „За последните години в кампанията са се включили над 1 300 000 доброволци, и е много важно, че именно талисманът на кампанията Зеленко Зеленков, който децата обожават, е до тях, за да им даде добър пример”, казва Петя.
 • 2111434022.jpg Мария Савкова / Посланик на кампанията Мария Савкова е репортер на bTV и хуманист, винаги готова да търси и предизвиква доброто у хората. Носителката на наградите „Скритото добро” и „Заедно” се включва в инициативата „Да изчистим България заедно” с ентусиазъм и мотивация. Тя вижда смисъл в дългосрочните цели, като оценява постиженията на кампанията по следния начин: „Мисля, че основната ни победа е, че всички ние започнахме да мислим повече за опазване на чистотата.”
 • 2111092353.jpg Станислава Цалова / Посланик на кампанията Стаси представя прогнозата за времето по bTV от самото начало на телевизията. „Живяла съм в Япония и там всичко се изхвърля разделно от много години, системата не позволява друг начин, младите японци не знаят друго”, споделя чаровната водеща. Според нея у нас все още сме в началото на този дълъг път, но вярва, че нещата могат да станат и у нас стъпка по стъпка. „Децата ни са тези, които ще живеят с това, което им оставим. Трябва и за тях да има чист въздух и красива природа". Стаси е щастлива, че инициативата „Да изчистим България” е насочена и към децата и призовава заедно да им дадем пример на 16 септември.
 • 2111093600.jpg Вяра Деянова / Посланик на кампанията Един от топ-репортерите на bTV, Вяра Деянова представя неразказаните истории на интересните герои на нашето време. Като майка на двегодишната Йоана, тя е убедена, че децата отрано трябва да бъдат възпитавани в грижа към природата.„За да бъдат критични към това, което се случва в България, хората трябва да са грамотни, информирани, да знаят какво се случва по света и как резонира у нас”, казва Вяра
 • 2111092276.jpg Светослав Иванов / Посланик на кампанията Водещият на „120 минути” по bTV е автор на десетки документални филми, интервюта и репортажи от най-горещите точки на света, носител е и на множество награди за журналистика. 2-годишната му дъщеря е една от причините Светослав да бъде сред посланиците на  „Да изчистим България заедно”, негово вдъхновение и желание благородните идеи на инициативата да стигнат до най-малките, за да им осигурят по-добро бъдеще.