gg


Картата ще бъде активна скоро  

Продължи

Посланици

 • 2111706388.jpg Антон Хекимян и Светослав Иванов - посланици на кампанията Светослав Иванов е водещият на „120 минути“, който наред със сериозните теми, които повдига в ефир, подкрепя и социално-отговорни каузи. За поредна година той е част от кампанията „Да изчистим България заедно“, като стимулът му за включване е именно малката му дъщеря, защото е важно да се даде добър пример на следващите поколения. Антон Хекимян е сред първите посланици на „Да изчистим България заедно“. Водещият на „Тази сутрин“ показва социалната си ангажираност чрез мотивацията си да направи България едно по-красиво и по-чисто място. За Антон фактът, че и тази година инициативата се провежда в над 150 държави показва, че все повече хора осъзнават проблема със замърсяването и са готови да допринесат за това светът да бъде по-чист.
 • 2111947790.jpg Лиляна Боянова - посланик на кампанията Едно от най-красивите лица в българския ефир - Лиляна Боянова, е водеща на bTV Новините и автор на рубриката „Вярваме в доброто“. За своята журналистическа работа е отличена с редица награди, сред които "Златна ябълка" на Национална мрежа за децата (2019), „Героите“ на TimeHeroes (2017) и „Спасител на детството“ (2016), получена от Националната асоциация за приемна грижа. Водещата подкрепя редица стойностни проекти и винаги е готова да подаде ръка на добра кауза. За поредна година тя застава и зад екологичната инициатива „Да изчистим България заедно“.
 • 2111092296.jpg Десислава Стоянова - посланик на кампанията Деси Стоянова е отдадена на журналистическата професия от 1998 г. Зад гърба си има богат опит, като кариерата ѝ започва от в. „Сега” и продължава в bTV Новините, bTV Репортерите и списание AMICA. От 2012 г. е водеща на "Преди обед” по bTV заедно с Александър Кадиев. И през 2019 г. Деси Стоянова е сред верните посланици на „Да изчистим България заедно”. Вярва, че и малките крачки имат значение, че трябва да бъдем по-съзнателни и да не пилеем това, което природата ни е дала.
 • 2111093564.jpg Александър Кадиев - посланик на кампанията Александър Кадиев е завършил актьорско майсторство в НАТФИЗ, в класа на Стефан Данаилов и играе в различни постановки на най-известните български режисьори. Зад гърба си има редица сериозни участия в киното, които съчетава умело с воденето на „Преди обед”, а от тази година и на "България търси талант". Казва, че често му се случва да прибира опаковки в джоба си, за да не замърсява природата. Призовава повече доброволци да се включат в голямото чистене на 14 септември и се надява, че скоро ще има повече кошчета по улиците и в парковете.
 • 2111451512.jpg Влади Ампов Графа - посланик на кампанията Българският поп певец, по-известен като Графа, пробива с  албума „Ако има рай“  през 2004 г. Албумът му донася много престижни награди от българската поп музика. През октомври 2010 г. излиза сингълът „Невидим", който се превръща в тотален хит и се задържа няколко седмици на първо място в националния чарт. През 2008 г. Графа създава собствена продуцентска компания „Монте Мюзик". Той пише сингъли за някои от най–харесваните български изпълнители. Вярва в каузата и застава зад нея не само като човек и професионалист, но и като родител, който иска да даде добър пример на децата си. 
 • 2111947795.jpg Иван Георгиев - посланик на кампанията Като водещ и репортер bTV Новините, Иван Георгиев отразява водещите световни и регионални събития. Той е добре познат на зрителите и с филмите си за bTV Репортерите, както и с репортажите, свързани със социалните процеси и политиката на Балканите и Близкия изток. Иван е носител и на голямата награда за разследваща журналистика на фондация "Радостина Константинова” (2012) за своя поредица от разследвания. Тази година той ще даде своя добър пример, като на 14 септември се включи в най-голямата доброволческа акция „Да изчистим България заедно“.
 • 2111706393.jpg Биляна Гавазова - посланик на кампанията Биляна Гавазова е добре позната на зрителите като водеща на bTV новините, както и с рубриката си в сутрешния блок на bTV - „Чети етикета“, а със своята социална ангажираност за поредна година става част кампанията „Да изчистим България заедно“. Тя е мотивирана да даде пример на обществото, че опазването на околната среда е не само от изключителна важност, а е и приятно и полезно занимание.
 • 2111706316.jpg Денислав Борисов - посланик на кампанията Денислав Борисов е запален природолюбител, съвестен турист и човек с отношение към природата. Водещият на bTV Новините е сред посланиците на кампанията „Да изчистим България заедно“ и е убеден, че правилният начин е промяна на мисленето и възпитаване на по-младите поколения за това колко важно е да опазваме околната среда.
 • 2111934465.jpg Виктория Готева - посланик на кампанията След като през 2016 г. Виктория прекрачва прага на нюзрума на bTV като стажант, година по-късно се присъединява към екипа на „Тази сутрин“, а през 2019 г. става водеща на сутрешните и обедни емисии на bTV Новините. Щастлива е, че има възможността да разказва истории, които я вдъхновяват, но и такива, които смята за проблемни и важни. Интересува се от социалните теми, както и тези в ресорите образование и здравеопазване. Често срещани теми в репортажите ѝ са свързани и с децата, защото смята, че те са най-важни в едно общество. За поредна година Виктория е сред посланиците на екологичната кауза на bTV, именно и за да даде добър пример на децата.
 • 2111706261.jpg Кубрат и Тервел Пулеви - посланици на кампанията Братя Пулеви са едни от най-известните имена на родния спортен терен. Най-добрите ни боксьори са сред посланиците на най-голямата доброволческа инициатива у нас „Да изчистим България заедно“ и ще играят за победа! Те вярват, че за да бъде постигната промяна, трябва да се действа – и са тук, за да го направят!
 • 2111706994.jpg Михаела Филева - посланик на кампанията Младата и талантлива певица Михаела Филева е тук, за да покаже, че заедно можем да постигнем всичко! Амбициозната изпълнителка и треньор в "Гласът на България" избира музиката още в училище и оттогава не спира да следва мечтата си. През 2012 тя издава първия си сингъл "Когато ти трябвам" и това дава летящ старт на нейната кариера. Оттогава тя записва множество песни със звезди като Графа, Били Хлапето и др., като издаде и втория си студиен албум "Нова страница" през 2018 г.
 • 2111934442.jpg Станислава Цалова - посланик на кампанията Стаси представя прогнозата за времето по bTV от самото начало на телевизията. „Живяла съм в Япония и там всичко се изхвърля разделно от много години, системата не позволява друг начин, младите японци не знаят друго”, споделя чаровната водеща. Според нея у нас все още сме в началото на този дълъг път, но вярва, че нещата могат да станат и у нас стъпка по стъпка. „Децата ни са тези, които ще живеят с това, което им оставим. Трябва и за тях да има чист въздух и красива природа". Стаси е щастлива, че инициативата „Да изчистим България заедно” е насочена и към децата и призовава заедно да им дадем добър пример на 14 септември.
 • 2111951284.jpg Борислав Лазаров - посланик на кампанията Новото лице на прогнозата за времето по bTV, който ни съобщава всичко важно за климатичните промени по любопитен и разбираем начин, за поредна година е част от отбора на „Да изчистим България заедно“. Боби Лазаров е добре познат на зрителите на bTV Новините с изразения си интерес към позитивните и любопитни теми, свързани с науката, културата и загадъчните явления. Награден е от БАН за усилията си да популяризира науката и застава зад кампанията в името на една по-красива и чиста околна среда.
 • 2111706392.jpg Натали Трифонова - посланик на кампанията Натали Трифонова е сред лицата на bTV, които всеки ден съобщават на зрителите прогнозата за времето. За втора поредна година синоптичката е и посланик на кампанията „Да изчистим България заедно“ и ще даде своя добър пример на 14 септември.
 • 2111963484.jpg Део и Марина Кискинова - посланици на кампанията Део и Марина Кискинова с радост прегръщат екологичната кауза, за да разпространят добрия пример. Двамата водещи на „Спорт Тото“ по bTV се включват в инициативата като посланици през 2019 г., когато „Да изчистим България заедно“ разширява своя обхват с дейности по залесяване и облагородяване.
 • 2111969368.jpg Изабел Овчарова - посланик на кампанията Изабел Овчарова е влогър, автор и активист в редица социални каузи. Каналът ѝ в  YouTube се следва от над 230,000 човека, а дебютната ѝ книга “Щастливей” получи Вазовата награда за детска литература за 2019г. За Изабел ролята на личностите с много последователи в социалните мрежи е да бъдат себе си, но в същото време да дават пример за добро - едни към други като хора, към природата и към животните. Именно за това Изи с гордост подкрепя каузата на “Да Изчистим България” и ще мотивира последователите си да допринесат да направят своя град по-хубав, и да се научат да уважават и опазват природата, всеки ден и навсякъде.
 • 2111942944.jpg Даяна Ханджиева - посланик на кампанията Даяна Ханджиева е актриса по професия и по призвание, като вече е добре позната от сериала „Скъпи наследници“. Участвала е в продукции като „Революция Z” и „Фамилията“, а за втора година е и посланик на най-голямата гражданска инициатива у нас „Да изчистим България заедно“. Даяна е мотивирана да допринесе за това България да стане едно по-приятно за българи и чужденци място.
 • 2111706319.jpg Мария Силвестър и Владимир Караджов - посланици на кампанията Мария Силвестър е добре позната като водеща на социалния проект "Бригада нов дом". За поредна година тя ще е част от отбора на  кампанията „Да изчистим България заедно“. Като посланик на инициативата, Мария ще се включи в Световния ден на почистването на 14 септември, който тази година започва от България. Един от най-любимите майстори на родния ефир Владимир Караджов, познат от култовия тандем с Мария Силвестър в „Бригада нов дом“, също става част от редиците на кампанията „Да изчистим България заедно“. Мотивацията си да променя животите на хората и да ги прави щастливи, той принася активно и в нашия отбор.  
 • 2111934388.jpg Александра Кръстева - посланик на кампанията Алекс Кръстева от години вълнува зрителите на bTV със своите репортажи, посветени на историите на хората от различните кътчета на България. През 2019 г. Алекс Кръстева застана до Жени Марчева и Диана Любенова като водеща на „Тази събота и неделя". Лъчезарната журналистка участва активно в редица благотворителни и доброволчески инициативи, сред които и тазгодишното издание на „Да изчистим България заедно“, което ще се проведе на 14 септември. 
 • 2111934419.jpg Жени Марчева - посланик на кампанията В „Тази събота и неделя” по bTV Жени Марчева подлага на кръстосан разпит всички властимащи и кандидати за власт, провокира политиците и ни показва слабите и силни страни на всеки от тях.  Като истински журналист, Жени не ни оставя да забравим, че тази година акцията по почистването на кампанията  „Да изчистим България заедно” е на 14 септември и  за пореден път ще обхване територията на цялата страна - този път, за да дадем още по-добър пример.
 • 2111934414.jpg Диана Любенова - посланик на кампанията „Няма как децата ни да искат да им е чисто, ако ние не им показваме чрез личния ни пример”, смята Диана Любенова. Красивата водеща на „Тази събота и неделя”, която ни среща с лицата от родния и световен шоубизнес, е сред най-активните доброволци и посланици на кампанията „Да изчистим България заедно”, заедно с Жени Марчева и Алекс Кръстева.
 • 2111956122.jpg Люси Дяковска - посланик на кампанията Своята звездна кариера Люси започва чрез кастинга за Popstars в Хамбург, през август 2000 г. Сформира се групата „Ноу Ейнджълс", заедно с още 4 певици, която се превръща в най-известната поп-група в Германия. Групата издава 5 албума, от които са продадени над 5 милиона копия.
 • 2111092337.jpg Петя Дикова - посланик на кампанията Водещата на “COOL…T” по bTV привлече цяла детска градина като приятел и съучастник на инициативата „Да изчистим България заедно”, и заедно със Зеленко помогна на малчуганите да събират и разпределят отпадъци, да засадят дръвче и да превърнат отпадъците в изкуство. „За последните години в кампанията са се включили над 2 милиона доброволци, и е много важно, че именно талисманът на кампанията Зеленко Зеленков, който децата обожават, е до тях, за да им даде добър пример”, казва Петя.
 • 2111706987.jpg Саня Жекова - посланик на кампанията Най-добрата българска състезателка по сноуборд е част от отбора на „Да изчистим България заедно“ за втора поредна година. Шампионката дълбоко вярва, че за да имаме чисти мисли, трябва да започнем с почистване на пространствата, в които живеем. За нея е важно да се почистват и труднодостъпните места като по-високите части на планините, реките, водопадите. 
 • 2111706971.jpg Николета Маданска и Валери Генов - посланици на капманията Водещата на спортните емисии по bTV за поредна година е част от отбора на кампанията „Да изчистим България заедно“. Николета е убедена, че спортният хъс и екипната работа са това, което може да доведе до промяната, от която природата ни се нуждае. Валери Генов е водещ на спортните емисии по bTV и редовен коментатор и водещ на едни от най-знаковите футболни турнири като Шампионска лига и други. За втора поредна година той е сред посланиците в кампанията „Да изчистим България заедно“ и е мотивиран да даде добър пример за това как трябва да се грижим за природата и околната среда. Според него чистотата трябва да е приоритет на всеки един човек.
 • 2111706396.jpg Флорина Иванова - посланик на кампанията Флорина Иванова е водещ на спортните новини по bTV. Освен към спорта, Флорина има отношение и към екологичните теми, затова и тази година тя е посланик на кампанията „Да изчистим България заедно". За нея е важно да предаде мотивацията и идеите си на другите, за да можем заедно да градим едно по-добро бъдеще.
 • 2111947798.jpg Иван Боянов - посланик на кампанията Иван Боянов е водещ и репортер в спортната редакция на bTV Новините. През лятото на 2014 е избран от Международния олимпийски комитет като единствения българин, един от четиримата европейци и един от едва 30 репортери на планетата да бъде обучаван от лектори от цял свят по време на младежките Олимпийски игри в Нанджинг. Там печели наградата за най-добър млад репортер.  За първа година Иван се включва в инициативата „Да изчистим България заедно“ като неин посланик, за да допринесе за събирането на голям отбор от доброволци, които с общи усилия да дадат добър пример на 14 септември.
 • 2111947847.jpg Димитър Тасев - посланик на кампанията Димитър Тасев е репортер в спортната редакция на bTV Новините. Като активен спортист с изявен интерес към комуникациите, той попада в bTV още като студент. Вярва, че няма неудобни теми и въпроси, които не могат да бъдат зададени. Професията го грабва още като първокурсник в НСА, откъдето се дипломира като треньор по лека атлетика. В спорта обича да разказва истории за приети предизвикателства и преодолени препятствия. Затова и приема с отговорност предизвикателството да бъде сред посланиците на кампанията „Да изчистим България заедно“ и се надява и през 2019 година стотици хиляди българи отново да подкрепят зелената идея.
 • 2111706967.jpg Любо Нейков - посланик на кампанията Любо Нейков е сред най-любимите лица не само от екрана на bTV, но и от сцената на театъра и киното. Актьорът от „Комиците“ е сред посланиците на кампанията „Да изчистим България заедно“ и на 14 септември ще се включи в най-мащабната доброволческа инициатива у нас, защото вярва, че ценностите и опазването на околната среда трябва да се възпитават от най-ранна детска възраст – и е готов да даде правилният пример!
 • 2111942949.jpg Лорина Камбурова - посланик на кампанията Актрисата е известна с ролята на Леа в сериала „Връзки”. Участвала е в постановките „Неестествен подбор” и „Повелителят на мухите”. Има роли в чуждестранни пълнометражни продукции, работи като модел и участва в множество реклами. Лорина дублира в „Гъмбол”, „ Тотална драма”, „Пингвините на Мадагаскар”, “Барби и тайното кралство” и др. Тя е вокал на акустичната банда „Росен и Лорина”, където си партнира заедно с артиста Росен Пенчев.
 • 2111963550.jpg Дани, Алекс и Габриел Петканови - посланици на кампанията Една от най-популярните и обичани двойки в социалните мрежи Дани и Алекс Петканови са посланици на кампанията „Да изчистим България заедно“ и са готови да дадат добър пример на всички и най-вече на децата. Водещият на „България търси талант“ и съпругата му имат над 450 000 последователи в социалните мрежи, а аканутът на сина им Габриел в Instagram вече има близо 100 000. Слънчевото семейство с радост популяризира зелената кауза в името на една по-красива и чиста околна среда. 
 • 2111934426.jpg Полина Гергушева - посланик на кампанията Поли Гергушева е водеща на обичаното лайфстайл предаване COOL...T от март 2019 г. Вече 5 години, тя вълнува зрителите пред малкия екран като репортер в ефира на COOL...T, "Тази събова и неделя" и bTV Новините. За работата си в bTV признава, че обожава да разказва за изкуство, кино, света на шоубизнеса и да среща зрителите с хора, които вдъхновяват чрез личния си пример. Искрено вярва, че журналистите могат да променят обществото - чрез информиране, образоване и възпитание към взискателност. Ето защо, с готовност застава зад зелената инициатива на bTV Media Group - в името на добрия пример.
 • 2111706313.jpg Меги и Нели - посланици на кампанията ТВ тандемът Маги и Нели, познати на зрителите като водещи на „Търси се“ също се включват в Световния ден на почистването като посланици на кампанията „Да изчистим България заедно“. Те са на мнението, че чистотата е от изключителна важност, особено когато става дума за родината ни.
 • 2111706299.jpg Владимир Николов - посланик на кампанията Владимир Николов е част от кампанията „Да изчистим България заедно“ за втора поредна година. Бившият капитан на националния отбор по волейбол е убеден, че трябва да се грижим за държавата си, както се грижим за дома си, затова е готов да даде един добър пример на обществото и на семейството си.
 • 2111960321.jpg Веси Бонева и Яви - посланици на кампанията Веси Бонева и Яви са сред новите посланици на кампанията “Да изчистим България заедно”. Артистите вярват, че с всяко действие оставяме отпечатък върху природата и приемат нейното опазване като лична мисия. Те се включват и в редица инициативи на гората.бг, свързани със засаждане на дървета в цялата страна. Веси и Яви смятат, че първата крачка към промяната е в личния пример.
 • 2111955689.jpg Вера Гоцева - Ломовера - посланик на кампанията Вера Гоцева - Ломовера води курсове по фотография, фотоуикенди, корпоративни фототиймбилдинги и публични лекции в различни формати. Зад гърба си има солиден опит като журналист и фотограф с интереси в сферата на визуалните изкуства, психологията, науката и технологиите. Най-голяма страст на Вера е фотографията. Има 7 реализирани изложби, една от които в рамките на Barselona design week през 2014. През 2017 представя проекта си „Пощенски картички към баща ми“, обявен за едно от големите събития на годината. Започва своя път като фотограф в работа с лентови апарати, минава през различни дигитални устройства, за да стигне до идеята, в която силно вярва днес - важен е не апарата, а човекът зад него. По тази причина през последните над три години обединява двете си най-големи страсти - разказването на визуални истории и пътуването в разработване на собствен формат - курсове по смартфон фотография, които провежда като фотоуикенди на различни красиви места из България два пъти в месеца. Тези #lomoveraclasses намериха място в The Atlantic, a фотографии на Вера са публикувани в The Huffington post, Der Spiegel, Granta, Dnevnik, Capital LIGHT и много други издания. Сред комерсиалните й клиенти са едни от най-големите компании в България.  В своите фотоуикенди Вера винаги включва темата за чиста и зелена природа, затова и тя приема инициативата "Да изчистим България заедно" като лична кауза.
 • 2111706966.jpg Генчо Генчев (Инспектор N-Joy) - посланик на кампанията Генчо Генчев е добре познат като Инспектор N-Joy. Радио водещият тази година е част от отбора на „Да изчистим България заедно“, като мотивацията му е да направи България едно по-чисто и приятно място за живеене.
 • 2111951295.jpg Светослав Николов - посланик на кампанията Светослав Николов е програмен директор на Jazz FM радио, автор и водещ на сутрешното предаване „Джаз ден“, както и радиоводещ в ефира на bTV Radio. Започва професионалния си път в радио Форте и трупа опит в BBC, БНР, Свободна Европа и др. Вълнува се от изкуство – музика, театър, кино, и е създател на "Джаз истории" - инициативата за съхранение и популяризиране на българския джаз, чрез разказите на неговите създатели. И тази година Светослав е готов да подкрепи екологичната инициатива на bTV Media Group, като отново е неин посланик.
 • 2111962835.jpg Лили Ангелова и Деа Манолова - посланици на кампанията Гласовете на bTV Radio Лили Ангелова и Деа Манолова се включват в инициативата „Да изчистим България заедно“ като посланици през 2019 г. Деа и Лили са водещи на авторските предавания „За града“ и „Важното, казано на глас“. Деа има повече от 10 години опит в медиите и не спира да вярва в силата на добрия пример. Лили преминава през редакциите на някои от най-големите вестници, телевизии и радиа, преди да стане част от екипа на bTV Radio. Двете застават зад зелената кауза в името на едно по-добро бъдеще.
 • 2111434022.jpg Мария Савкова - посланик на кампанията Мария Савкова е репортер на bTV и хуманист, винаги готова да търси и предизвиква доброто у хората. Носителката на наградите „Скритото добро” и „Заедно” се включва в инициативата „Да изчистим България заедно” с ентусиазъм и мотивация. Тя вижда смисъл в дългосрочните цели, като оценява постиженията на кампанията по следния начин: „Мисля, че основната ни победа е, че всички ние започнахме да мислим повече за опазване на чистотата.”
 • 2111706964.jpg Иво Аръков - посланик на кампанията Иво Аръков е познат на зрителите като Калин от „Скъпи наследници“, както и като един от главните актьори в сериала „Фамилията“. Интересът му към киното и театъра е непоклатим, а поетичната си натура той показва чрез създаване на собствени песни. Актьорът е сред посланиците на „Да изчистим България заедно“, а желанието си да опази красивите кътчета на България чисти, той ще предаде на отбора ни и през тазгодишното издание на инициативата.
 • 2111706323.jpg Иван и Андрей - посланици на кампанията Едни от най-известните телевизионни водещи у нас Иван и Андрей също са част от кампанията „Да изчистим България заедно“ за втора поредна година. ТВ тандемът стои зад едни от най-известните формати като “Фермата“ - най-позитивното предаване в българския ефир, и „Смени жената“. Иван и Андрей са категорични, че България трябва да се поддържа чиста и красива, а тези вярвания трябва да станат част от ежедневието на всеки един от нас.
 • 2111706280.jpg Андре Токев - посланик на кампанията Chef Андре Токев е приготвял ястия за множество известни личности и политически фигури, познат е на зрителите и като част от журито на кулинарното шоу MasterChef. Създател е и на кулинарното шоу „Ловци на храна“. Тази година отново е посланик на „Да изчистим България заедно“, защото вярва, че е важно България да бъде запазена чиста и красива, а промяната зависи от нас.
 • 2111706320.jpg Петър Михалчев - посланик на кампанията Петър Михалчев - майсторът на японската кухня у нас, влиза в отбора на „Да изчистим България заедно“. Chef Михалчев е добре познат на зрителите като жури на кулинарното шоу MasterChef, а тази година ще чисти на 14 септември, защото е мотивиран да покаже, че именно малките стъпки са това, което ще направи промяната реална.
 • 2111956193.jpg Рада Бонева - посланик на кампанията Рада Бонева създава своя блог Thrift Sheep през 2017 г., водена от две неща - любовта си към дрехите втора употреба и желанието си да разчупи предразсъдъците. „Обичам всичко де що е зелено - от дрехите, през храната, до начина на живот и мислене. Устойчивостта има различни измерения и не е мисия невъзможна.“ – споделя тя за екологичните инициативи и „зелените идеи“. Интересува се от спорт, здравословен начин на живот, литература, social media маркетинг и мястото на човека в света. И най-вече: какво оставя след себе си. През януари 2019 г. стартира кампанията “#НеМерсиНосяСи”, в която се предизвикваме да споделяме ежедневния си опит в борбата с отпадъците, пластмасата и вредните навици. Тя тръгва от инстаграм по случай Деня на водата и стига чак до някои заведения в столицата и общински инициативи в страната.
 • 2111092365.jpg Емил Чолаков - посланик на кампанията Той е метеоролог по професия и... по душа. Завършил е метеорология и геофизика в Софийския университет, и казва, че тази любов не само, че не угасва с времето, а все повече се разгаря. Емо, както всички го наричат, споделя, че все по-често вижда деца, които се навеждат, за да изхвърлят паднало до кошчето боклуче и това го радва много. Емо Чолаков за поредна година застава зад инициативата „Да изчистим България заедно” и се гордее, че рециклирането на отпадъците започва още в дома му.
 • 2111951339.jpg Славена Вътова - посланик на кампанията Славена Вътова е българска манекенка, Мис България 2006 и телевизионна водеща. Родена е на 12 април 1989 г. в Шумен. Средното си образование завършва в Частна английска гимназия „Уилям Шекспир“, а преди това е учила в Математическата гимназия в родния си град. Започва да следва Египтология в Нов български университет, но след първата година се премества на дистанционно обучение по Икономика. През 2005 г. Славена печели конкурса „Мис Черно море“, а година по-късно през 2006 г. е избрана за „Мис България“. Тренирала е четири години лека атлетика и три години тенис на маса. Владее свободно английски и испански. През юли 2012 г. Славена печели световния конкурс за красота „Мис Туризъм Интерконтинентал“, който се провежда в Санто Доминго. Там е избрана и за културен посланик и най-добър модел. Водила е телевизионното предаване „Спорт ТОТО“ по bTV,  както и спортно предаване по БНТ. Майка е на две момичета. Поддържа активен начин на живот и като майка на две деца, се включва в кампанията „Да изчистим България заедно“, за да разпространи добрия пример сред най-малките. Приема екологичната мисия на bTV Media Group с ентусиазъм и вяра в едно по-добро, чисто бъдеще.
 • 2111950449.jpg Кирил Хаджиев - Тино - посланик на кампанията Тино е на 22 години и живее във Варна. Има своя банда, с която свирят авторска музика и кавъри. Финалист е в шести сезон на „Гласът на България“, като зрителите го класират на престижното второ място. Младият изпълнител се радва на много почитатели и музикални участия в цялата страна. Тази година се присъединява към инициативата, за да разпространи добрия пример и да подпомогне създаването на екологични навици сред младите.
 • Евгени Иванов Евгени Иванов - посланик на кампанията Евгени Иванов е национален състезател по волейбол. Наричан е и Пушката заради силния си сервис. Двукратен шампион е на страната с ЦСКА. Световен шампион за младежи през първенството през 1991 г. в Кайро. Женен е, има 2 деца - Сара и Симона.
 • 2111425909.jpg Мариана Векилска - посланик на кампанията Мариана е родена в София, но предпочита красотата и спокойствието, които царят извън големия град. Може би защото там е по-чисто. Тя е сред най-активните доброволци и посланици на кампанията „Да изчистим България заедно”. Вярва, че „идеята на тази кампания е да накараме себе си, семействата, близките и приятелите си и цяла България да се замислят над това, че има смисъл да не цапаш. Има смисъл да проявиш отношение към нещата извън теб, към хората извън теб.”
 • 2111947820.jpg Тихомир Димитров - посланик на кампанията Тихомир Димитров е космически визионер и астрофизик. Освен това, той е водещ на рубриката "В космоса с Влади и Тишо" в предаването на bTV "Преди обед" и основател на Космическа академия за деца "Space Academy" в България. Освен да учи децата как да станат астронавти, ги учи и как да пазят природата чиста, да рециклират и колко е важно да се засаждат нови дръвчета. Тихомир е сред новите посланици на голямото чистене, които с ентусиазъм прегръщат мисията на bTV Media Group, и е отдаден да възпитава децата и да им дава добър пример не само на теория, но и на практика.
 • 2111706293.jpg Георги Иванов - Гонзо - посланик на кампанията Георги Иванов - Гонзо е един от най-известните футболисти и треньори в България, а през 2019 г. Гонзо отново влиза в отбора на „Да изчистим България заедно“. Той е убеден, че инициативата ще „запали“ искрата в хората, за да започнат да се грижат повече за природата около себе си.
 • 2111706260.jpg Дарин Ангелов - посланик на кампанията Той е веселият добряк и сърцето на компанията и спортния клуб в сериала „Скъпи наследници“. Звездата на най-мащабната българска продукция в областта на телевизионното кино стана лице на кампанията „Да изчистим България заедно“. Извън работата, актьорът е с позиция и принципно отношение към редица въпроси, включително и по еко темите – в полза на околната среда, Дарин спира да ползва автомобила си в градска среда.  
 • 2111706995.jpg Иван Лечев - посланик на кампанията Иван Лечев също прегръща каузата на „Да изчистим България заедно“ за поредна година. Музикантът е познат като ментор в музикалния формат „Гласът на България“, а на 14 септември ще бъде част от отбора на знаковата кампания на bTV. Мотивацията му е да помогне България да стане едно по-чисто и по-приятно място за живеене.
 • 2111706996.jpg Хилда Казасян - посланик на кампанията Хилда Казасян също стана част от кампанията „Да изчистим България заедно“ за поредна година, защото вярва, че инициативата е полезна и действа възпитателно. Певицата вярва, че да почистваме след себе си е важно не само за природата, а и за духовното пречистване на всеки един от нас.
 • 2111964449.png Николай Немигенчев и Кольо Минчев – посланици на кампанията Чаровните кулинари от Men in the Kitchen - Николай Немигенчев и Кольо Минчев, вдъхновяват потребителите на bistro.bg с различни национални кухни и авторски менюта, поднесени по нетрадиционен начин. През 2019 г. стават посланици на „Да изчистим България заедно“ и с готовност разпространяват добрия пример. На 14 септември ще се включат в акцията в Южен парк, за да помогнат за една по-красива и чиста среда.
 • 2111706993.jpg Рафаел Пашамов и Деница Караславова - посланици на кампанията Емоционалност и чувствителност са само част от качествата, които певецът Рафаел Пашамов представя пред журито на "Гласът на България". Музиката е неговото призвание и чрез нея той издава на показ дълбоката си чувственост и пълната палитра от емоции, изразявайки себе си в най-сурова и чиста форма. Освен музиката, Рафаел се вълнува и от екология и затова смята, че чистотата е едно от най-важните неща, които трябва да поддържаме, за да направим България едно по-приятно и по-красиво място за живеене. Деница Караславова е едно от най-свежите попълнения в редиците на "Да изчистим България заедно". Младата певица омая журито в пети сезон на "Гласът на България" и дивият й темперамент и естествена красота бързо спечелиха сърцата на публиката. Музиката е първостепенна в интересите на младата изпълнителка, но екологията не остава на задна страна - именно затова Деница ще помогне да съберем отбора на 14 септември и ще покаже, че чистотата може да бъде постигната с общи усилия и отборен дух!
 • 2111706990.jpg Захари Карабашлиев - посланик на кампанията Драматург и белетрист, Захари Карабашлиев е един от най-известните ни творци в днешно време. С дебютния си роман "18% сиво" той жъне огромен успех и бързо след това наградите започват да валят, като една от най-престижните е "Аскеер", а по-късно завоюва и отличието роман на годината за 2009. Писателят освен изключителен творец, е и върл природозащитник, като дълбоко вярва, че поддържането на чистотата на природата е от изключителна важност.
 • 2111706986.jpg Венета Райкова - посланик на кампанията Венета Райкова е добре позната на зрителите като водеща на „Папараци“ по bTV. Тя отново е сред посланиците на кампанията „Да изчистим България заедно“. Знаковата инициатива на bTV е първата кауза, която водещата подкрепя, защото вярва, че заедно можем да постигнем много.
 • 2111706314.jpg Мира Кацарова - посланик на кампанията Мира Кацарова е джаз певица и водеща на собствени рубрики по радио Jazz FM. За втора година тя е част от кампанията „Да изчистим България заедно“, защото вярва, че каузата е смислена и всички ние заедно можем да променим света. 
 • 2111706327.jpg Йордан Йовчев - посланик на кампанията Един от най-обичаните български спортисти има в кариерата си четири олимпийски медала – един сребърен и три бронзови. Два пъти е двоен световен шампион на земя и халки на първенствата в Гент и Анахайм през 2001 г. и 2003 г., и двоен световен вицешампион в Дебрецен през 2002 г.
 • 2111956120.jpg Орлин Павлов - посланик на кампанията Един от най-чаровните български артисти е роден в семейство на оперни солисти на Пловдивската опера. Орлин Павлов-старши е бас, а майка му Тиха Генова е сопран. На 14-годишна възраст Орлин е приет в театрално-експерименталната паралелка на Николай Георгиев и в трупата „4хС“, която гастролира на много български и международни сцени, и печели много награди. По-късно е приет Сценични синтетични изкуства в Пловдивския университет, но паралелно с това работи в Държавния сатирично-вариететен театър в Габрово като актьор. През 1998 г. се явява на кастинг за шоу програма в клуб „Опера“ в София, където работи заедно с Галя и Миро, пианиста Живко Петров и с други популярни имена в музиката. Освен като музикант, е популярен и като актьор в киното и телевизията.
 • Йордан Марков Йордан Марков - посланик на кампанията Йордан Марков е едно от младите лица на българската музика. Изучава поп и джаз пеене в НМА "Панчо Владигеров", вече има и свой албум - "Живот на кръстопът". През 2013 г.  спечели няколко награди на конкурса „Шанс” в Русия, което му осигури предложение да следва в Московската консерватория, Наричат го „новият Веселин Маринов”, което той приема за комплимент.
 • 2111451485.jpg Поли Генова - посланик на кампанията Усмихнатата Поли Генова е сред новите посланици на кампанията. Певицата представя България на два конкурса Евровизия. През 2015 тя е водеща и на Детска Евровизия, която се провежда в София.
 • Стефан Вълдобрев Стефан Вълдобрев - посланик на кампанията Актьор, композитор, музикант, режисьор – това е Стефан Вълдобрев, който за поредна година подкрепя кампанията „Да изчистим България заедно“. Стефан е сред посланиците на кампанията „Да изчистим България заедно“, защото вярва, че промяната е постижима и реална, и на 14 септември ще даде своя пример.
 • 2111451400.jpg Тити Папазов - посланик на кампанията Треньорът на баскетболния отбор „Левски Лукойл” подкрепя кампанията на любимия си талисман Зеленко. Тити Папазов се занимава с баскетбол още от дете, като най-големите си постижения в сферата постига именно като треньор на „Левски” - 2 пъти Купата на България и титлата „Треньор на България" за 2009 година.