.
gg


Картата ще бъде активна скоро  

Продължи

20 студенти стават част от стажантската програма на bTV Media Group за „Да изчистим България заедно“

bTV Media Group избра 20 студенти за националната стажантска програма, свързана с подготовката на най-мащабната доброволческа акция у нас „Да изчистим България заедно“. Младите хора стартираха обучението си с първата лекция с Мария Лазарова, мениджър „Социални проекти“, в рамките на програмата, както и обиколка в нюзрума на bTV с посланика на инициативата Валери Генов и талисмана на кампанията Зеленко Зеленков.

Студентите ще работят на регионално ниво, като ще координират подготовката на областите в България за включване в кампанията „Да изчистим България заедно“ на 15 септември. Избраните младежи от цялата страна ще отговарят за различни области – Бургас, Сливен, Русе, Плевен, Кюстендил, Пловдив, Благоевград, София, Перник, Стара Загора, Варна, Габрово, Велико Търново, Шумен, Враца, Видин, Монтана, Хасково и други градове.

„Това е възможност да се покаже, че младите хора в България се интересуват и имат желание за промяна“, каза Ваня Гривова, която ще отговаря за координацията на кампанията в Пловдив.

Със серия от уебинари стажантите ще бъдат обучени как да работят с институции и организации, как се сформира организационен екип и как да съдействат на доброволците на 15 септември. Към обучителната програма от 14 август ще се включи и втора група от доброволци по регионите, които ще организират малки инициативни групи. Програмата се реализира съвместно с Министерството на младежта и спорта и Националното представителство на студентските съвети.

***

Тази година „Да изчистим България заедно“ стана част от най-голямата гражданска инициатива в света - World Clean Up Day 2018. На 15 септември, в Световния ден на почистването, България ще чисти заедно с милиони доброволци от 150 страни.